Вирощування перцю на власній ділянці може супроводжуватись різними складнощами, і однією з них є викривлення плодів перцю.

Чому перці стають кривими? У нашому матеріалі ви дізнаєтеся, в чому причина викривлення перцю і як що робити, щоб перець виріс красивим, великим і солодким.

Вважається, що місце, де росте перець, не має великого значення – це може бути теплиця, парник чи просто відкритий ґрунт. Однак, іноді плоди перцю стають маленькими та викривленими через низку причин.

Помилки, які роблять городники:

1. Нестача поживних речовин. Перець потребує регулярного підживлення. Без необхідного харчування плоди перцю не досягають належного розміру та не повністю розвиваються.

2. Нестача світла та низька температура. Погані погодні умови, особливо під час цвітіння перців, можуть сприяти викривленню перцю.

3. Використання неякісного насіння перцю. Якщо перець вирощений із насіння гібридів перцю другого покоління, це може спричинити появу викривлених плодів перцю.

4. Неправильний полив перцю. Перець не любить сильну вологість ґрунту, але потребує регулярного поливу 1-2 рази на тиждень.

Крім того, рекомендується видалити першу квітку зі зростанням перцю. Це дозволяє перцю сконцентрувати свої сили на утворенні здорових та великих плодів перцю.

При правильному догляді за перцем та увазі до перцю можна запобігти викривленню плодів перцю та отримати врожай перцю високої якості.

Читайте також:

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні

Ось чому червона смородина виростає дрібною: ніколи так не поливайте кущі

Продається в будь-якій аптеці: завдяки цьому засобу ваші троянди будуть цвісти навіть восени