Паперові платіжки завжди були зручними. Зручно було взяти ці паперові платіжки та піти посваритися з кимось у відділенні "Укрпошти", у газконторі, у тепломережі чи на водоканалі. Однак технічний прогрес прогресує, і поступово паперові платіжки стають не так і потрібні – і лаятись більше не має сенсу, і складувати макулатуру не хочеться.

З 10 липня мешканці Києва матимуть можливість повністю перейти на електронні платіжки замість паперових за комунальні послуги. Це нововведення пропонується Центром комунального сервісу (ЦКС) у відповідь на звернення споживачів.

Для того, щоб перейти на електронні рахунки, киянам необхідно внести зміни до свого особистого кабінету. Ось покрокова інструкція:

1. З 10 липня в особистому кабінеті споживачів з'являтимуться автоматичні спливаючі вікна з кнопками. Необхідно вибрати адресу, на якій ви хотіли б відмовитися від паперових платіжок. Також це можна зробити на сторінці керування профілем.

2. Якщо у вас є кілька об'єктів і ви хочете відмовитися від паперових рахунків на всі адреси, натисніть кнопку "Відмовитися від усіх об'єктів".

3. Якщо ви бажаєте відмовитися від паперових рахунків тільки на певному об'єкті, натисніть кнопку "Перейти до налаштувань" і виберіть потрібний об'єкт.

4. Після відмови від отримання паперових платіжок вам буде надіслано повідомлення про підтвердження на вашу електронну пошту.

Також є альтернативний спосіб відмовитися від паперових рахунків – залишити відповідну заяву у районному сервісному центрі ЦКС.

Переваги електронних рахунків такі:

- Електронні рахунки приходять швидше, їх можна побачити в особистому кабінеті, в мобільному додатку "Комуналка" або на сайтах постачальників житлово-комунальних послуг та інших платформ.
- На сайті ЦКС ви можете замовити дублікат рахунку-повідомлення в електронному вигляді, який ідентичний паперовій версії та за потреби його можна роздрукувати.
- Сплатити рахунки за комунальні послуги можна онлайн, у будь-який зручний час та у будь-якому місці.

Важливо відзначити, що незважаючи на перехід на електронні платіжки, сплатити комунальні послуги все ще можна буде у банківських чи поштових касах. Для цього достатньо надати касиру адресу, за якою ви хочете оплатити послуги.

Читайте також:

Будьте уважні: змінилися правила перебування українців у Польщі. Що потрібно знати

Будуть проблеми, якщо у вас досі паперовий паспорт: кого це торкнеться

Безкоштовні продуктові набори: як їх отримати і коли потрібно встигнути із заявкою