Олександр Лукашенко, як і його російський друг та покровитель Володимир Путін, має репутацію людини, яка нікому нічого не прощає. Так, довгий час не вщухали розмови про раптову смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея, якого називали "єдиним ланцюжком" між Лукашенком та Заходом. Минуло лише півроку, а у нинішній мінській верхівці чергова загадкова смерть.

Так, стало відомо, що у вівторок, 4 липня, раптово помер міністр транспорту та комунікацій Білорусі Олексій Авраменко. Він очолював міністерство транспорту та комунікацій з 15 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Причина смерті не називається.

Чоловікові було лише 46 років.

До речі, останнє повідомлення від Авраменка було опубліковано 3 липня 2023 року у телеграм-каналі Мінтрансу. Він вітав працівників транспортного комплексу та шляхового господарства з Днем незалежності.

Вже відомо, що церемонія прощання з міністром транспорту та комунікацій Білорусі Олексієм Авраменком відбудеться у четвер 6 липня 2023 року у Мінському Палаці залізничників.

Народився Авраменко у білоруській столиці 1977-го. Політехнічну академію (зараз – БНТУ) закінчив 1999 року, а 2010-го з відзнакою – Академію управління при президенті Білорусі.

Авраменко – професійний шляховик, він працював майстром дорожньо-будівельного управління №43 РУП "Будівельно-монтажний трест №8".

З 2000 по 2001 рік Олексій Авраменко працював головним спеціалістом відділу утримання дорожньої мережі Комітету автомобільних доріг при Міністерстві транспорту та комунікацій Білорусі, з 2001 по 2006 рік - головним спеціалістом управління утримання дорожньої мережі департаменту "Белавтодор" відомства. З 2006 року працював на різних посадах в управлінні транспорту та зв'язку Апарату Ради Міністрів Білорусі, а в 2012 році очолив управління транспорту та зв'язку Апарату Ради Міністрів.

2013-го був призначений заступником голови Мінтрансу, 2016-го – першим заступником міністра.

Через три роки Авраменко очолив міністерство транспорту та комунікацій Білорусі. Відповідний указ №23 було підписано 15 січня 2019 року.

Зазначимо, що влітку 2021 року Авраменко був включений до списків санкцій ЄС, Канади, Швейцарії, Великобританії та інших країн за причетність до примусової посадки літака Ryanair з Романом Протасевичем на борту.

До речі, у квітні 2023 року раптово помер заступник міністра економіки Білорусі Сергій Мітянський. Йому було 42 роки.

Читайте також:

Останні дні провів у будинку для людей похилого віку: не стало легенди футболу

Його обожнювали все: не стало актора з "Операції "И" та "Джентльменів удачі"

Траур у Кадирова: ватажка спецназу "Ахмат" більше нема. Що з ним сталося