На 80-му році пішов із життя чемпіон Європи-1972 та чемпіон світу-1974 у складі збірної ФРН Хорст-Дітер Хеттгес.

Сумну новину повідомила прес-служба клубу "Вердер Бремен" із посиланням на родину Хеттгеса.

Згідно з повідомленням, чемпіон світу 1974 року та чемпіон Європи 1972 року помер у будинку для людей похилого віку 22 червня у віці 79 років.

Відомо, що після завершення ігрової кар'єри Хеттгес пристрастився до алкоголю і його життя пішло похилою.

Більше того, через погіршений фізичний та психічний стан у 2019 році Хорсту-Дітеру діагностували деменцію, після чого його помістили до будинку для людей похилого віку під Бременом, де він і відійшов у найкращий світ.

Адже були часи, коли Хорста-Дітера Хеттгеса називали "залізною ногою", оскільки він вважався жорстким захисником.

Хеттгес народився 10 вересня 1943 року і в 1964 році перейшов з менхенгладбахської "Борусії" до "Вердера". Через рік він став чемпіоном Німеччини у складі ганзейського клубу, четвертим у Бундеслізі у 1966 році та другим у 1968 році. Загалом за "музикантів" він зіграв у всіх турнірах 420 матчів і забив 55 м'ячів.

До 1974 року Хеттгес зіграв загалом 66 міжнародних матчів. Перш ніж виграти чемпіонат світу 1974 року у своїй країні, він посів друге місце в Англії у 1966 році та третє місце на чемпіонаті світу 1970 року у Мексиці. Він також виграв чемпіонат Європи з легендарною командою Франца Беккенбауера, Герда Мюллера та Гюнтера Нетцера.

Також Хеттгес є одним із семи футболістів в історії, яким вдалося зібрати повний комплект нагород світових першостей (крім «золота» 1974 року в колекції гравця є «срібло» 1966-го та «бронза» 1970-го).

У грудні минулого року колекцію особистих речей Хеттгеса було виставлено на аукціон у Німецькому музеї футболу в Дортмунді. Виручені 148 тисяч євро пішли на благодійність.

Зазначимо, що раніше, у березні 2022-го, після тяжкої хвороби помер партнер Хеттгеса з національної команди Юрген Грабовські.

Читайте також:

"Коридор змін": експерт розповів, що буде з доларом у липні

Їх лише чотири: названі знаки Зодіаку, для яких наступний рік буде дуже успішним

"Ви все це побачите": Резніков розповів про справжній контрнаступ. Це буде потужно