Усі погодяться, що на сьогоднішній день важко уявити раціон українців без солодких і хрустких огірків, які вживаються не лише у свіжому, а й у квашеному, солоному та маринованому вигляді. Ось тільки щоб зібрати величезний урожай огірків на присадибній ділянці, необхідно врахувати відразу кілька важливих моментів.

І справді, помилки городників при вирощуванні огірків здатні перетворити улюблені ласощі на трав'янисту "отруту" зі смаком хініну.

Отже, перше правило – температура води для поливу. В ідеалі грядки з огірками поливають водою від +18 до +25 градусів, а інакше не уникнути появи характернішої гіркоти.

Важливо!

  • Найкраще поливати огірки дощовою чи відстояною водою температурою 25-28°С. Процедуру проводять або вранці, або ввечері, коли сонячна активність спадає (особливо це стосується поливу листям). Ґрунт під рослинами зволожують у радіусі 15 см і на глибину до 20 см. При цьому біля кореневої шийки земля має бути сухою – інакше корінь почне гнити.

Кислотність ґрунту також є важливою умовою для одержання гарного врожаю огірків. Необхідні показники слабокислої або нейтральної реакції (рН) повинні бути в межах від 6,2 до 7,0. Для нормалізації підвищеної кислотності під час підготовки до посадки прийнято вносити вапно.

А ще не варто забувати про графік підгодівлі, які дозволять суттєво підвищити кількість зав'язей, а крім того, роблять рослини менш сприйнятливими до різноманітних хвороб. Для цього вперше можна скористатися настоєм із бур'янів.

Через 10-14 днів після цього в ґрунт зазвичай вносять фосфорно-калійну добавку, завдяки якій збільшується кількість зав'язей, а всі біологічні процеси відбуваються активно та своєчасно. Адекватною заміною магазинних добрив є деревна зола. Її, на відміну від азотних підживлень, вносять лише один-два рази за сезон.

Надалі на стадії цвітіння огірки підгодовують п'ятиденним настоєм пташиного посліду в пропорції 1:20 або розчином коров'яку, приготованим із розрахунку 0,3-0,5 л на 10 л води. На одну рослину потрібно близько 1 л готового добрива.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість