Багато власників земельних ділянок не можуть зрозуміти, чому картопля виростає дрібною. Хтось списує це на відсутність дощів та спеку, хтось – на комах – шкідників.

Проте, найчастіше відповідь у неправильному використанні добрив при вирощуванні картоплі.

У цьому матеріалі ми розповімо, які добрива насправді лише шкодять картоплі.

На першому місці стоїть свіжий гній. Саме свіжий гній містить високу концентрацію азоту, що може призвести до переростання зеленої маси картоплі за рахунок придушення розвитку бульб. Рекомендується використовувати гній, що перепрів, або компостований гній при удобренні картоплі.

Солома або тирса. Якщо ви використовуєте солому або тирсу для укриття рослин, переконайтеся, що вони пройшли процес компостування або переперевання.

Сечовина чи надто високі концентрації азоту. Занадто велика кількість азоту може призвести до надмірного розвитку зеленої маси картоплі та погіршення якості бульб. Рекомендується застосовувати добрива, що містять урівноважене співвідношення основних поживних речовин.

Добрива із високим вмістом калію. Картопля чутлива до надмірного вмісту калію в ґрунті. Занадто велика кількість калію може призвести до неправильного формування бульб та проблем із зберіганням урожаю.

Рекомендується використовувати добрива з помірним вмістом калію або проводити ґрунтовий аналіз, щоб визначити точні потреби рослин.

Добрива, що містять хлор. Високий вміст хлору у ґрунті може бути шкідливим для картоплі. У разі використання мінеральних добрив переконайтеся, що вони не містять значної кількості хлору.

Читайте також:

Весь секрет у звичайному милі: як швидко позбутися попелиці на смородині

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість