Якщо вірити даним української розвідки та СБУ, то Росія готується до теракту на Запорізькій АЕС із викидом радіації, оскільки російські військові замінували на атомній станції ставок-охолоджувач. Якщо росіяни і справді зважаться на чергову рукотворну техногенну катастрофу в Україні, то найбільша небезпека буде у 50-кілометровій зоні навколо станції, і ця територія може спустіти. З огляду на цю обставину дуже актуальною стає робота ад'юнкт-професора міського дизайну зі США, Карлтона Басмаджяна, який пофантазував на те, що станеться, якщо всі люди раптово зникнуть із планети Земля.

Так, західний урбаніст вважає, що через рік бетонні об'єкти – дороги, автомагістралі, мости та будівлі – особливо не зміняться. Однак через десятиліття в них можуть з'явитися тріщини, крізь які пролізуть дрібні рослини. Це тому, що Земля постійно рухається. З цим рухом приходить тиск, а від тиску виникнуть тріщини.

Друге, що впадало б у вічі, на думку Басмаджяна, це те, що небо стало б голубішим, а повітря – чистішим, адже припинили б роботу всі заводи, які роками забруднюють атмосферу Землі.

"Вітер і дощ вичистили б поверхню Землі; весь зміг і пил, який створює людина, зникли б", – переконаний він.

Крім того, він упевнений, що рослини, які вирощували люди, почнуть зникати, а сільськогосподарські тварини стануть легкою здобиччю для хижаків; домашні тварини - здичавіють.

Найнегативнішим моментом для Землі, за словами Басмаджяна, стануть природні пожежі. Через відсутність людей ніхто не контролюватиме їх поширення, пожежі, спричинені ударами блискавок, виникатимуть частіше і продовжуватимуться довше, доки не вигорять самостійно.

"Через тисячу років світ, який ви пам'ятаєте, все ще буде невиразно впізнаваний. Дещо залишиться: залежно від матеріалів, з яких зроблені предмети, від клімату, в якому вони знаходяться, і просто від удачі. Багатоквартирний будинок тут, кінотеатр там або напівзруйнований торговий центр стоятимуть як пам'ятники зниклої цивілізації. Римська імперія впала більше 1500 років тому, але деякі залишки можна побачити навіть сьогодні. , - Упевнений Карлтон Басмаджян.

Читайте також:

Це тримали в таємниці: Захід під час бунту Пригожина просив Україну не бити Путіном

Тримають у найсуворішому секреті: ЗМІ розповіли про мирні переговори щодо України

Невже щось підсипали? Меладзе після скандалу про підтримку України змінився до невпізнання. Фото