Всі українські садівники-любителі обожнюють гладіолуси за їх невибагливість та неймовірний вид на етапі цвітіння. Однак, якщо докласти трохи більше зусиль, ніж зазвичай, багаторічник стане ще гарнішим.

Так, щоб гладіолуси набули більш яскравих суцвіття та насиченого аромату, необхідно знати та виконувати ряд правил, важливе місце серед яких відводиться підживленню гладіолусів мінеральними добривами на різних етапах вирощування.

Як тільки у гладіолуса з'являється другий лист, то як підживлення варто відразу вносити одну столову ложку сечовини і ще півтори столові ложки сульфату калію, розведеного в 10 літрах води.

Коли пробилися вже 3-4 аркуші, гладіолусу потрібне харчування ще раз. Тут уже до вищеназваних підживлень варто підключати і мікродобрива. До речі, значно збільшити цибулини рослини допоможе звичайна борна кислота. Достатньо всього близько двох грамів.

На етапі появи квітконосів гладіолус необхідно підгодовувати нітрофоскою та борною кислотою – 30 грамів та 2 грами, відповідно. Добриво також потрібно розбавити у 10 літрах води.

Коли рослини почали розпускатися бутони, азотні добрива протипоказані. У липні експерти радять як підживлення використовувати розчин із 15 грамів суперфосфату та 10 літрів води.

І ще, гладіолуси не рекомендується вирощувати на одному місці понад два роки. Крім того, місце для вирощування гладіолусів має бути горизонтальним та розташоване під кутом (5 градусів) на південь, щоб легко могли стікати надлишки води.

До речі, навіть легке затемнення не дає можливості розвиватися та цвісти гладіолусам.

Читайте також:

Вони вас здивують красою: що зробити, щоби троянди на ділянці пишно цвіли все літо

Не поспішайте викидати: як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти

Секрет наших прадідів: як відлякати від картоплі колорадських жуків. Хімікати не потрібні