В Україні ціни на курячі яйця та курятину збільшаться через збільшення граничних цін на електрику для промислових споживачів та повернення податків на пальне. Виробники від серпня змушені будуть підвищувати оптово-відпускні ціни на продукцію птахівництва.

Вже у липні українська галузь птахівництва відчує наслідки підвищення вартості енергоресурсів через негативні зміни у структурі собівартості продукції. Про це повідомляє асоціація "Союз птахівників України" .

У асоціації зазначають: у структурі собівартості продукції птахівництва електроенергія займає від 7 до 12%, а деяких видів продукції – до 30%. Але виробництво продукції птахівництва складається з різних етапів, тому на кожному відбудеться збільшення вартості складових і відповідно собівартість кінцевої продукції галузі зростатиме у "геометричній прогресії".

Підвищення цін на електроенергію виробники переводитимуть на кінцевих споживачів продукції, оскільки власні резерви заборони зростання відпускних цін вже вичерпані.

Також з 1 липня уряд планує повернути податки на пальне до довоєнного рівня. Для галузі птахівництва основним негативним наслідком стане подорожчання зернових, олійних культур та продуктів їх переробки, що становлять основу комбікорму та найбільшу частку у собівартості продукції птахівництва. Також зростатиме вартість інших складових, що формують собівартість виробництва м'яса птиці та яєць.

Читайте також:

Можете залишитися без пенсії, якщо є борги з комуналки. Що потрібно знати

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція

Будьте готові: за борги по комуналці блокуватимуть ваші гроші у банках