Ситуація в Росії розгортається таким чином, що закордонні союзники та партнери не готові заступитися за Володимира Путіна у громадянській війні в Російській Федерації. Голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин бере контроль у Російській Федерації у свої руки - і ніхто не хоче лізти на рожен.

І президент Білорусі Олександр Лукашенко - перший, хто втік трохи далі від Російської Федерації. Інформація про те, що приватний літак, що належить самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку, приземлився у Туреччині 24 червня, викликала певний неспокій. Докладніше про те, що приватний літак Лукашенко терміново залишив Білорусь, повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

Вважається, що цей літак літає до Туреччини досить часто насамперед для членів сім'ї диктатора. А це означає, що Лукашенко не лише втік сам, а й вивіз сім'ю.

Проте цікавішим є факт, що напередодні перельоту Лукашенко розмовляв телефоном із кремлівським президентом Володимиром Путіним. У ході цієї розмови два диктатори обговорювали ситуацію в Росії, зокрема, протистояння між міністерством оборони РФ та ПВК "Вагнер". Джерело вважає, що Лукашенко отримав від Путіна необхідну інформацію про ситуацію і стурбований не так безпекою Росії, як власною безпекою.

Тим часом прибуття літака Лукашенка до Туреччини викликає питання, пов'язані з його особистою безпекою та стурбованістю про те, як події в Росії можуть вплинути на Білорусь. Загалом статус диктатора Лукашенка викликає все більше запитань і критики, і його дії спостерігаються з особливою увагою через несприятливу ситуацію в регіоні.

Загалом через відсутність Лукашенка в Білорусі не виключено, що й там розпочнуться заворушення, і, можливо, навіть станеться переворот.

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: війська Путіна б'ють по житлових кварталах Воронежа, падають літаки та гелікоптери

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань

Останні дні Шойгу: сім'я загадково зникла, відомі останні слова зятя