Стало відомо, що постпреди країн ЄС погодили 11 пакет санкцій проти Росії.

Він включає заходи проти обходу введених після лютого 2022 року обмежень, а також додавання до чорного списку 71 особи та 30 організацій. Серед них – ті, хто причетний до незаконної депортації українських дітей.

Крім того, вводиться заборона на перетин кордону з ЄС російськими автофургонами, а також транспортування нафти південною гілкою трубопроводу "Дружба".

Євросоюз стурбований різким зростанням постачання своєї продукції до країн пострадянського простору, таких як Вірменія, Узбекистан і Казахстан, яка потім за допомогою паралельного імпорту потрапляє до Росії.

Нові санкції посилюють експортний контроль та вводять новий механізм впливу на неросійські компанії, які підозрюються у причетності до обходу попередніх санкцій.

«Я вітаю політичну угоду щодо нашого 11-го пакету санкцій, - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. - Посилення експортних обмежень, націлених на організації, що підтримують Кремль, завдасть ще одного удару по путінській військовій машині. Наш інструмент проти обходу санкцій не дозволить Росії отримувати товари із цього списку».

Читайте також: