Вже ні для кого не секрет, що в Росії зростає захоплення містицизмом. І справді, відвідуваність онлайн-майданчиків, які пропонують навчання містичним технікам, у першому кварталі 2023 року зросла в 19 разів у порівнянні з попереднім роком. Все помітнішим у цьому захопленні стає постать шамана – посередника між духами, божествами та людьми. Сьогодні, 21 червня, у День літнього сонцестояння, до їхньої допомоги звернувся і російський міністр оборони Сергій Шойгу.

Хоча шаманізм у Росії існує у суворих географічних кордонах, оскільки найбільше він поширений серед малих народів Сибіру та північних регіонів (Тува, Бурятія, Алтай, Хакасія, Якутія, Кольський півострів), але завдяки Шойгу всі ці обряди дісталися й до Москви.

Так, шамани в Туві ( регіон, розташований на кордоні Росії та Монголії – прямо в географічному центрі Азії), на батьківщині російського міністра оборони Сергія Шойгу, у день літнього сонцестояння провели обряди "на благо" окупантів і "на перемогу Росії".

Про це повідомляє телеграм-канал " Раніше за всіх. Ну майже" .

Ще б пак, у шаманізму день літнього сонцестояння, коли випадає найдовший день у році і найкоротша ніч, вважається однією з головних дат. Цей час вважається поворотним у житті і в природі. Свято втілює родючість, достаток, славу, щедрість, щастя.

"21 червня о 08:00 (04:00 мск) у Туві пройшло велике каміння шаманів у містечку Монгун-Булак. Сьогодні дуже потужний день з енергетичної точки зору, в який вважається важливим заручитися підтримкою духів та предків для благополуччя людства. Шамани просили також про перемогу наших воїнів на спеціальній військовій операції та здоров'я їм", - повідомив представник тувинської релігійної організації шаманів Адиг-Еерен журналістам.

За його словами, шамани "просили про благополуччя людства", а також про здоров'я та перемогу для російських окупантів в Україні.

Раніше повідомлялося, що з території Туви та Бурятії до зони СВО було відправлено велику кількість мобілізованих.

Користувачів мережі розсмішили такі новини із РФ. "Шойгу підключає резерви", "З жертвопринесеннями, сподіваюся?", "Шамани майже напевно допоможуть", - пишуть вони.

Зазначимо, що у Туві зареєстровано 13 шаманських організацій.

Відомо, що Сергій Шойгу у компанії президента РФ Володимира Путіна неодноразово відвідував Туву задля участі в обрядах шаманів. Як правило, обряди супроводжуються жертвами тварин.

Читайте також: