Здавалося б, яка різниця, якою водою поливати троянди, адже головне це підживити троянди вологою. Насправді не все так і просто з поливом ваших улюблених троянд.

Серед досвідчених садівників існує думка з приводу поливу троянд: не кожна вода підійде троянді, якщо вона вже починає цвісти. Особливо примхливо троянда може повестися, якщо поливати її водою з колодязя або зі свердловини.

Отже, яку воду не люблять троянди:

Надмірно тепла вода

Полив троянд занадто теплою водою може пошкодити їх коріння та стебла. Краще використовувати кімнатну температуру чи прохолодну воду.

Хлорована вода

Хлор, що міститься у водопровідній воді, може бути шкідливим для троянд. Спробуйте використати негазовану або фільтровану воду, щоб зменшити кількість хлору.

Стара чи забруднена вода

Полив троянд водою, яка довго обстоювалася чи має мінімальні ознаки забруднення, може призвести до розвитку грибкових чи бактеріальних інфекцій. Завжди використовуйте свіжу та чисту воду для поливу.

Нефільтрована вода зі свердловини

Деякі троянди можуть бути чутливими до вмісту мінералів або хімічних елементів у нефільтрованій воді зі свердловини. У таких випадках фільтрація води може бути корисною.

І під кінець:

Уникайте занадто сильного струменя, якщо ви поливаєте троянди зі шланга навіть через спеціальні перехідники. Сильний струмінь може зашкодити пелюстки, бутони чи листя троянд. Щоб уникнути пошкоджень, використовуйте м'який і рівномірний потік води.

Читайте також:

Може спалахнути машина: ось чому не можна залишати пластикову пляшку в салоні авто. Відео

Ось чому не цвітуть гладіолуси: що не повинно рости поряд із цими квітами

Його важко дізнатися: як зараз виглядає невиліковно хворий Брюс Вілліс