Багато любителів гладіолусів припускаються дуже поширеної помилки, вирощуючи ці розкішні квіти. І пов'язана ця помилка не з поливом і підживленням гладіолусів, а з їхніми "сусідами" по саду.

Відомо, що гладіолуси не люблять конкуренцію. Зокрема, є ціла низка рослин, які відбирають у ваших гладіолусів вологу та поживні елементи.

Отже, що не повинно рости поруч із гладіолусами:

Високі дерева та чагарники

Уникайте садити гладіолуси поряд з високими деревами або чагарниками, такими як сосна, ялина або смородина. Ці рослини можуть створювати сильну тінь і конкурувати з гладіолусами за світло та поживні речовини.

Інші великі квіти

Уникайте змішування гладіолусів з іншими великими кольорами, такими як півонії або лілії. Вони можуть створювати тісноту і конкурувати з гладіолусами за простір та поживні речовини у ґрунті.

Рослини, що мають сильний кореневий апарат

Уникайте садити гладіолуси поруч із рослинами, які мають сильний і розгалужений кореневий апарат, наприклад, реп'ях або соняшник. Ці рослини можуть конкурувати з гладіолусами за воду та поживні речовини у ґрунті.

Бур'яни

Підтримуйте область навколо гладіолусів, вільної від бур'янів. Бур'яни можуть конкурувати з гладіолусами за ресурси та зменшувати їх зростання та продуктивність.

Рослини з високими потребами у воді

Уникайте садити гладіолуси поруч із рослинами, які вимагають багато вологи. Ці рослини можуть використовувати велику кількість води, що може негативно позначитися на гладіолусах.

Читайте також:

Його важко дізнатися: як зараз виглядає невиліковно хворий Брюс Вілліс

Ось це поворот: в Одесі дві жінки накинулися на вуличних музикантів через пісні українською мовою

Стережіться, коли вам "моргають" далеким світлом фар ззаду: водіїв попередили про аферу на дорогах