Війна – це найстрашніше слово у всіх мовах світу. Ще б пак, коли п'яні силою і владою політики прагнуть світової переваги, то діти залишаються без батьків, дружини без чоловіків, матері без синів, а сестри без братів. Адже кожна людина на Землі будь-якої національності та будь-якого кольору шкіри має право на життя, а всі питання можна вирішити мирним шляхом. От тільки Володимиру Путіну під час заходу свого життєвого шляху захотілося перевірити українців на стійкість і мужність. Нині ж, коли росіяни хочуть бачити явні результати на полі бою, йому ця гра вже стала не цікавою.

До якогось моменту мовчання допомагало Путіну, але вже не зараз, коли росіяни хочуть бачити явні результати на полі бою, вважає політичний експерт та керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок.

За його словами, те, що російський диктатор Володимир Путін почав частіше говорити про війну в Україні, може вказувати, що хоче її закінчити. Про це Клочок заявив для 24 каналів.

"Путін дійсно покладався на те, що створена ним пропагандистська машина дотягне цей неприємний кейс для нього. Певною мірою ця його стратегія його виправдовувала, адже вона давала можливість для маневру, підготовки "позицій". Він із ними йшов у широку громадськість", – наголосив експерт.

Втім, що далі, то менше у Путіна залишається аргументів для населення Росії, чим треба продовжувати війну, вважає Клочок.

"Ті, хто хоч трохи Путіну схильний, чекають на меседжі від нього, мовляв, усе добре. Він їм це розповів і це працює. Але для мене це є показником, що для Путіна закінчуються аргументи та інструменти, за допомогою яких він може продовжувати військове протистояння". . з Україною", – підкреслив Клочок.

Зазначимо, що про мир між Росією та Україною Володимир Путін відкрито заявляв і минулими вихідними. Так, на зустрічі з африканськими лідерами Замбії, ПАР, Єгипту, Конго, Сенегалу, Уганди та Союзу Коморських островів президент Росії Володимир Путін заявив, що повномасштабна війна з Україною, розпочата Росією майже півтора роки тому, триває виключно з вини Києва та могла вже закінчитись світом.

Читайте також: