Вишню та смородину дуже часто вражає чорна та зелена попелиця. Крім того, і дачники повально скаржаться, що шкідник атакував городи. Дізнайтеся, як позбавитися шкідника без шкоди для будь-якої рослини.

Всі знають, що попелиця - комаха, яка харчується рослинними соками і буквально висмоктує життєві сили з рослин. А ще посадки, уражені шкідниками, часто страждають від вірусних захворювань. Саме тому дуже важливо якнайшвидше позбутися попелиці на огірках, трояндах та інших культурах.

Найпростіший варіант позбавитися попелиці - просто зірвати або зрізати уражені верхівки та листя рослин, зібрати в пакет і викинути далеко на межі ділянки. Але спрацює це лише на початковій стадії поразки.

Ще один спосіб - просто змити попелиці водою зі шланга або промити частини рослини в відро, що близько піднесено, з водою.

Однак максимальний ефект дадуть обприскування. Робити їх краще рано-вранці або пізно ввечері, причому наносити настої варто і на верхню, і на нижню сторони листя.

Візьміть 100 г дьогтярного чи звичайного господарського мила і натріть на великій тертці. Залийте літром гарячої води та розмішайте до розчинення. Додатково можна додати 200 мл олії і добре перемішати. Розчиніть масу з 10 л води та обприскуйте рослини.

Читайте також:

Коли чекати на масовану ракетну атаку: українців попередили про удар

У мережі показали найтовстішого кота у світі: він важить як дитина

Вже не знають, як лікувати: у Росії розповіли про напад Путіна, основні ліки не діють