З 19 червня 2023 року громадянам України надаватиметься шість місяців для того, щоб прийняти або відмовитися від спадщини – а це означає, що до довоєнної норми повертаються терміни прийняття спадщини.

Докладніше про зміни термінів прийняття спадщини в Україні інформує сайт "На пенсії".

Повідомляється, що рішення щодо зміни термінів прийняття спадщини ухвалено відповідно до положень постанови Кабміну № 469 від 9 травня 2023 року, які набудуть чинності через місяць з дня офіційного опублікування документа в газеті "Урядовий кур'єр" 18 травня 2023 року.

Ці зміни щодо термінів прийняття спадщини скасовують обмеження щодо спадщини, яка була встановлена ​​положеннями іншої постанови Кабміну від 28 лютого 2022 року № 164 "Деякі питання нотаріату в умовах військового стану". Після початку війни в Україні було встановлено, що протягом терміну для прийняття спадщини або відмови від його прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але не більш як на чотири місяці.

Тепер громадянам України доведеться вирішувати всі питання, пов'язані зі спадщиною та строками прийняття спадщини протягом шести місяців, як було до війни, а не десяти місяців, як було встановлено у перший рік воєнного стану в Україні. Рішення Кабміну щодо змін термінів прийняття спадщини дозволить спростити процес прийняття рішення щодо спадкових питань та покращити гармонію між спадкоємцями.

Читайте також:

Готуйте 30 тисяч гривень: як покарають тих, хто відмовиться надати податковій свої дані

У серпні очікується серйозна доплата до пенсій. Хто отримає і скільки

Соціальну допомогу в Україні виплачуватимуть за новою системою. До чого готуватися