Кабінет Міністрів України ухвалив рішення спростити механізм призначення житлової субсидії, щоб полегшити процедуру подання заяви на отримання житлової субсидії для громадян. Крім можливості подавати спрощений варіант заяви на оформлення житлової субсидії без декларації про доходи, частини населення не враховуватимуть певних доходів та майна при призначенні житлової субсидії.

Докладніше про спрощену процедуру оформлення житлової субсидії інформує сайт Факти та коментарі.

Повідомляється, що при призначенні житлової субсидії не враховуватиметься наявність автомобілів у прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких до початку місяця, з якого призначається житлова субсидія, проживають троє та більше дітей, а також сімей, до складу яких входять особи з інвалідністю.

«Також змінами передбачено нарахування субсидій та пільг мешканцям регіонів у зоні активних бойових дій чи під окупацією, де не працюють органи соціального захисту. Їм нараховуватимуться допомога на оплату житлово-комунальних послуг згідно з даними, які є у реєстрах отримувачів Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Виплати зараховуватимуться на банківську картку», — йдеться у повідомленні.

Також нововведення стосуються обліку доходів членів домогосподарства, які перебувають за кордоном понад 60 днів, а також їх щодо соціальних нормативів – ці доходи не враховуватимуться. Таким чином, спрощення механізму призначення житлової субсидії дозволить скоротити час та зусилля, що витрачаються на оформлення заяви, та зробити цей процес більш доступним та зручним для громадян.

Читайте також:

Що буде з цінами на хліб та інші продукти після підриву Каховської ГЕС

Масове блокування рахунків: як дізнатися, чи не загрожує вам блокування картки

Соціальну допомогу в Україні виплачуватимуть за новою системою. До чого готуватися