Півонії – це одні з найулюбленіших квітів садівників, завдяки своїм красивим квіткам та багатому аромату. Проте, який завжди процес вирощування півоній проходить без проблем. Якщо у вас виникли проблеми з цвітінням півонії, варто враховувати деякі особливості.

Детальніше про найголовніші помилки садівників щодо вирощування півонії читайте у нашому матеріалі.

За своєю природою, півонії відрізняються довговічністю і можуть цвісти довгі роки. Зазвичай півонії з'являються навесні або на початку літа, а далі проблеми з півонії можуть виникати з різних причин.

Можливою причиною того, що півонії не цвітуть, є неправильне розташування півонії. Півонії потребують добре освітленого сонцем місця, тіниста ділянка може знизити цвітіння півонії. Також, місце, де ростуть півонії, має бути захищене від протягів та вітру.

Проблеми з ґрунтом також можуть спричинити відсутність цвітіння півоній. Грунт навколо півонії тривалий час має бути добре дренованим і легким. Якщо ґрунт навколо півонії надто вологий, коріння півонії може почати гнити.

Захист від сильних вітрів або від нестачі сонячного світла стає важливим аспектом при вирощуванні півонії. Крім того, слід переконатися, що корені півонії не знаходяться поряд з корінням інших рослин.

При посадці півонії слід переконатися, що півонії здорові та не мають жодних дефектів. Яма для саджанця півонії повинна бути не менше 70 сантиметрів у діаметрі, щоб усі корені півонії мали достатньо місця для зростання півонії. При додаванні добрив у ґрунт біля півоній, використовуйте калійні та азотні сполуки.

Необхідно переконатися, що півонії не схильні до зараження шкідниками та хворобами. Це може призвести до того, що квітка півонії повністю вичерпається. З цієї причини необхідно періодично проводити обробку півонії засобами від шкідників.

Нарешті, полив півонії є необхідною умовою для зростання півонії. Обов'язково пам'ятайте, що коріння півонії знаходиться на відстані 20-30 см від середини куща. Для кожного чагарнику достатньо 3-4 відра води, политі круговими рухами навколо куща півонії.

Читайте також:

Клумба буде казковою до самої осені: спробуйте ось так доглядати ваші петунія.

Так троянди у вас ще не цвіли: що потрібно зробити у червні, щоб побачити справжню красу

Ваші троянди повністю зав'януть: як у жодному разі не можна поливати "королеву саду"