Багато дачників припускають одну й ту саму помилку при поливі помідорів, а потім скаржаться на численні хвороби помідорів.

Як правило, до поливу всіх рослин на городі українці підходять однаково, не враховуючи, наприклад, що листя помідорів має гармату, яка затримує вологу. Тому помідори потрібно поливати тільки внизу, під корінь.

Якщо ж поливати помідори рано-вранці і протягом дня методом дощування, якщо говорити простіше - поливом листя зверху, то кущі помідорів жовтіють і сохнуть. Справа в тому, що коли стоїть сильна спека і світить сонце – краплі води заломлюють промені та створюють ефект лінзи. Все це призводить до опіків.

Крім того, підвищена вологість на кущах помідорів сприяє активізації грибків та збільшується ризик розвитку фітофтори.

Як правильно поливати помідори

Пам'ятайте, що розсаду краще поливати під корінь, робити це потрібно з лійки або зі шланга, щоб не допустити розбризкування води.

Крім того, помідори не люблять затяжних поливів. Полив має бути не частіше ніж раз на тиждень. Обов'язкова умова – поливати холодною водою.

За правилами, поливати помідори до цвітіння потрібно один раз на тиждень, з розрахунку 1 л води на кущ.

Після цвітіння та початку формування плодів потрібно поливати кущі помідорів раз на п'ять днів по 2-3 л води під кущ. Так вологи вистачить і листкам, і плодам.

Після цвітіння потрібно збільшити кількість води у 2-3 рази.

Читайте також:

Ваші помідори не встигнуть дозріти і пропадуть: приберіть ці рослини з грядок по сусідству

Клумба буде казковою до осені: спробуйте ось так доглядати ваші петунія.

Досить і на варення, і на частування знайомих: використовуйте цей засіб і ви здивуєтеся врожаю малини