Сьогодні виробники все частіше використовують шкідливі речовини у процесі вирощування фруктів та овочів, а все через погоню за прибутком. При цьому вони застосовують величезну кількість хімічних препаратів, які й стимулюють зростання і збільшують урожай, і знищують шкідливих комах. Однак, в результаті всього цього, шкідливі речовини виявляються зрештою всередині самих плодів, що погано позначається на здоров'ї споживача.

Власне саме тому слід навчитися самостійно визначати овочі та фрукти, зокрема черешню, огірки та капусту, щоб вони були без нітратів та пестицидів. Про це читайте у нашому матеріалі.

Що стосується черешні, то ягоди черешні повинні бути яскраво забарвленими й не мати білястих плям на шкірці черешні. Можна також перевірити якість черешні, заливши черешню окропом та накривши черешню кришкою. Якщо запах черешні не зміниться через якийсь час, то черешня є якісною.

Коли йдеться про огірки, то краще купувати огірки тільки в сезон, інакше можна зіткнутися з продукцією огірків, що рясно обволікається парафіном. Якщо все-таки вам не терпиться і ви хочете купити огірки поза сезоном, необхідно обдати огірки окропом, витерти огірки насухо чистим рушником і очистити огірки від шкірки. Майте на увазі, що огірки, всередині яких немає насіння, а також занадто тверді плоди огірків можуть містити занадто багато хімії, тому краще від таких огірків відмовитися.

Що стосується капусти, то перед покупкою капусти слід уважно розглянути листочки капусти, щоб переконатися як капусти. Листочки капусти повинні бути рівними, без підозрілих плям. Також варто звернути увагу на виделки капусти, щоби переконатися у свіжості продукту.

Щоб уникнути шкоди здоров'ю через споживання хімічно оброблених черешні, огірків і капусти, краще вибирати черешню, огірки та капусту, вирощені в екологічно чистих регіонах з мінімальним застосуванням хімічних препаратів. Також можна звернути увагу на черешню, огірки та капусту з органічним маркуванням, які мають гарантію відсутності шкідливих речовин.

Читайте також:

Урожай вас здивує: навіщо досвідчені садівники дають огіркам бананову шкірку.

Огірки виростуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Спробуйте підгодувати помідори цукром та результат вас здивує. Секрет дачника