В Україні планується об'єднати декілька видів соціальних виплат, а також додатково перевірити їхню цільність.

Докладніше про те, що в Україні соціальну допомогу виплачуватимуть за новою схемою інформує сайт finance.ua, посилаючись на заяву міністра соціальної політики Оксани Жолнович.

Щодо соціальної допомоги, то в рамках розробки Соціального кодексу планується уніфікувати всі види соціальної допомоги, а також виплати, пов'язані з бідністю, об'єднавши, наприклад, шість посібників в одну універсальну допомогу, яка надаватиметься відповідно до певних критеріїв.

Жолнович заявила, що нині в Україні існує понад 34 програми, які забезпечують різні виплати соціальної допомоги, але ця соціальна допомога дробиться на підвиди та підвиплати, які часто такі малі, що не вирішують очікуваних проблем. Тому потрібно відходити від такого механізму виплат соціальної допомоги та поєднувати всі виплати соціальної допомоги, пов'язані з бідністю.

Також паралельно одержувачам соціальної допомоги надаватимуться певні послуги для подолання кризи бідності. Мета цього нового механізму полягає в тому, щоб оптимізувати та спростити виплати та допомогу соціальної допомоги, та збільшити їх цільові ефекти.

Часткову оптимізацію та спрощення допомоги соціальної допомоги заплановано провести вже до кінця поточного року, а нові механізми виплат соціальної допомоги буде запроваджено у 2024 році. Використання нових соціальних механізмів використовується для підвищення ефективності виплат соціальної допомоги та боротьби з бідністю в Україні.

Читайте також:

У серпні очікується серйозна доплата до пенсій. Хто отримає і скільки

Готуйте 30 тисяч гривень: як покарають тих, хто відмовиться надати податковій свої дані

У МВС потішили українців: переоформити машину тепер можна лише за 25 хвилин