Всі українці знають про корисні властивості бананової м'якоті, а от шкірку, як правило, усі за звичкою відправляють у відро для сміття. А тим часом, як в Україні з покоління в покоління передаються бабусині поради про те, як ефективно використовувати лушпиння цибулі, то в південних країнах люди знають, як змусити шкірку від бананів попрацювати в саду і на городі. Особливо "вдячні" будуть огірки. І справді, урожай від такого добрива так і пре, складати нікуди.

Як виявилося, бананову шкірку можна застосовувати для удобрення огірків одним із наступних способів:

  • вносити у свіжому вигляді при посадці рослин;
  • використовувати як мульчу;
  • готувати настій для кореневих підживлень;
  • робити з відходів «банановий» компост.

Мульчування посадок

Висушені подрібнені шкірки банана є прекрасним мульчуючим засобом. Звичайно, при масовому городному вирощуванні огірків зробити це практично неможливо, але зібрати за сезон матеріал для маленької теплиці цілком під силу.

"Банановий" настій для кореневого підживлення

Найбільш ефективним вважається застосування настою з бананової шкірки при вирощуванні огірків у теплицях. Але й рослини на грядках у відкритому ґрунті з подякою відгукнуться на полив живильним розчином, особливо щойно висаджена молода розсада.

Щоб приготувати банановий настій, потрібно три шкірки банана покласти в сулію ємністю 3 л, залити водою кімнатної температури і дати їм настоятися 3 дні.

Потім настій розводимо водою у пропорції 1:1 і поливаємо рослини під корінь.

важливо!

  • Перед тим як готувати настій для огірків із бананової шкірки, шкірки потрібно добре вимити. На ній накопичуються різні хімічні препарати, якими обробляють банани в процесі зростання та після збирання врожаю для збільшення термінів зберігання.

Компост на основі бананової шкірки

Шкірки бананів разом з рештою кухонних відходів також застосовують при закладці компостної купи. За бажання (якщо раптом такої шкірки зібралася велика кількість) з них можна приготувати "банановий" компост без додавання інших відходів:

  • у пластикову ємність насипати звичайну землю з городу та шкірку;
  • пролити заготовку Байкалом для прискорення дозрівання та перемішати.

Через 4 тижні масу знову удобрити препаратом і добре перевернути. До наступного сезону поживний компост буде готовим.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість