Підрив дамби на Каховській ГЕС, за задумом російських окупантів, мав зірвати плани ЗСУ щодо контрнаступу, проте Кремль прорахувався. Тим часом досі існує небезпека підриву інших не менш важливих об'єктів.

Як повідомляє УНІАН , про це заявив екс-радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час обговорення "Підрив Каховської ГЕС: наслідки для бізнесу".

За словами Геращенка, Україна не застрахована від чергових тератктів з боку російських окупантів.

"Поки йде війна, ми можемо чекати подібні звістки постійно. У нас є ще підприємства, які не зруйновані росіянами, тому треба розуміти, що під час війни не можна бути застрахованими ні від чого..."

Не хочу вас лякати, але Путін ще не давав наказу бити атомними електростанціями. Чи може це зробити? Чи ми застраховані від цього? Відповідаю: не можемо ми від цього застрахувати. Ми не можемо бути застраховані ні від чого, доки йде війна", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, офіційно заявлено, що після підриву дамби Каховської ГЕС 10 людей загинули, а 41 людина зникла безвісти.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, вода продовжує відступати, а підтопленими залишаються 3653 домоволодіння.

Тим часом, за словами колишнього голови Державної інспекції ядерного регулювання України Григорія Плачкова, у разі нестачі електроенергії та води на Запорізькій АЕС почне плавитись паливо, після чого плавитись почне активна зона реактора. Потенційна аварія може торкнутися 40 країн світу.

Читайте також:

Потужна повінь у Росії: затоплено велике місто, пливуть будинки та машини. Відео

Будуть проблеми: у Польщі змінили правила отримання соцдопомоги для українців

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка