Стало відомо, що через підрив окупантами Каховської ГЕС та подальшого моря риби на Дніпропетровщині, у Києві посилили перевірку риби та м'яса. Ще б пак, внаслідок падіння рівня води на півдні масово гине риба – як молоді, так і дорослі особини. І це величезна небезпека для здоров'я людей та спокуса для "бізнесменів".

Так, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан заявив, що у Києві вже тиждень тривають посилені перевірки риби та м'яса у місцях продажу.

"У Києві працюють мобільні групи, які контролюють виключно ситуацію безпеки харчових продуктів, акцентування на постачаннях риби, м'ясних виробів, м'яса у пріоритеті", – сказав Рубан.

Нагадаємо, що після підриву Каховської ГЕС у 4 областях спостерігається масовий мор риби.

"Десятки тисяч риб залишилися на водоймах, що обміліли. Така ж ситуація найближчими днями може розвинутися в інших постраждалих регіонах країни", - попереджають у міністерстві охорони здоров'я.

У МОЗ констатують, що мертву чи вмираючу рибу неможливо зробити безпечною для споживання, і закликають поки не купувати цей продукт на ринках.

Читайте також:

В Україну ввезли небезпечний продукт: до нього додано засіб для виведення комах. Що потрібно знати

Українцям починають видавати безкоштовні продукти: як отримати

АТБ порадував українців: можна отримати нову картку знижок. Ціни на продукти вас здивують