Після того, як Україна зіткнулася зі зростанням соціальних виплат та проблемами у системі державних виплат, у країні розпочалася масштабна перевірка даних одержувачів соціальних виплат, включаючи пенсіонерів. Особлива увага приділяється перевірці особистих даних громадян, а також пенсіонерів, таких як ПІБ, ІПН та дані паспорта.

Детальніше про серйозні перевірки пенсіонерів, через що вони можуть втратити виплати, інформує сайт "На пенсії".

Міністерство фінансів України та Пенсійний фонд вже узгодили свої дії щодо пенсіонерів, і з цієї проблеми працюють разом. Щоб мінімізувати випадки шахрайства та неправомірної діяльності у галузі пенсійних виплат пенсіонерам, вони проводять верифікацію даних одержувачів соціальних виплат, у тому числі пенсіонерам. Ця перевірка проводиться шляхом звіряння реєстру застрахованих осіб із даними Державної податкової та міграційної служб України, а також з даними держреєстру актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції України.

Після перевірки, пенсійні виплати пенсіонерам можуть бути припинені у різних випадках, наприклад, якщо виявлено, що пенсія була призначена на підставі недостовірних відомостей, або якщо одержувач пенсії – пенсіонер – помер, а дані вчасно не було подано та оновлено.

Також пенсіонери зобов'язані повідомляти Пенсійний фонд про будь-які зміни даних, що вносяться до персональної облікової картки пенсіонера.

Ця перевірка пенсіонерів необхідна для забезпечення прозорості у системі державних виплат пенсіонерів та боротьби з шахрайством у сфері забезпечення пенсіонерів виплатами. Вона допоможе запобігти неправомірному одержанню соціальних виплат пенсіонерів та пенсійних виплат пенсіонерам, а також забезпечити їх видачу лише пенсіонерам, хто справді має право на них.

Читайте також:

Обов'язкова перевірка газових лічильників: до чого готуватись і чи потрібно платити

Видаватимуть по 9 тисяч гривень: українцям розповіли про нову допомогу

Vodafone порадував українців: інтернет тепер буде і без електрики