Часто виникає проблема, коли під час зростання кущі томатів починають жовтіти і сохнути, проте це не залежить від сорту томатів та стану ґрунту, в якому проростають томати.

Більшість дачників вже знайомі з причиною таких проблем з томатами, і в нашому матеріалі ми ознайомимо вас з головною помилкою по догляду за томатами.

Однією з головних проблем із томатами є неправильний метод поливу томатів. Якщо томати поливати водою зверху, причому сильне сонце світить протягом дня, вода на листі помідорів діятиме як лінза, створюючи ефект опіку.

Такий спосіб поливу томатів може призвести до того, що томати будуть зруйновані опіком, а також збільшиться ризик виникнення фітофтори. Тому бажано поливати кущі томатів не зверху, а з лійки, у тому числі і не допускати розбризкування води на листя томатів. Розсаду томатів краще поливати під кореневу систему. Для цього використовують лійку, виливають воду поряд з томатами, дозволяючи воді швидко та рівномірно вбиратися у томати. У такому разі, томати отримають необхідну кількість води, а також будуть захищені від перегріву та фітофтори.

Такі прості заходи допоможуть зберегти здоров'я та красу ваших томатів, а також покращать урожай томатів. Вдалого збирання врожаю томатів!

Читайте також:

Ваші помідори не встигнуть дозріти і пропадуть: приберіть ці рослини з грядок по сусідству

Клумба буде казковою до осені: спробуйте ось так доглядати ваші петунія.

Досить і на варення, і на частування знайомих: використовуйте цей засіб і ви здивуєтеся врожаю малини