Вирощування петуній є одним із найпростіших занять у сфері садівництва, однак, певний догляд за петуніями все ж таки буде потрібно.

Докладніше про догляд за петуніями, який допоможе цвісти вашим петуніям до осені, читайте у нашому матеріалі.

Почнемо з основної вимоги – петунії люблять сонце. Для того, щоб петунії процвітали аж до пізньої осені, необхідно забезпечити петуніям безліч сонячних променів.

Крім цього, полив петуній потребує регулярності. Не варто заливати петунії, а слід уникати попадання води на квітки петунії, оскільки це може завдати шкоди петуніям.

Важливо пам'ятати про використання добрив для догляду за петуніями. Садівники радять підгодовувати петунії не рідше ніж раз на два тижні. Для таких цілей можна використовувати добрива з фосфором, які стимулюють зростання та допомагають утворенню бутонів петунії.

А якщо цвіте велика кількість суцвіть у петуній, потрібно видаляти ті, що вже відцвіли. Інакше в'янення одних кольорів петуній забиратиме енергію у рослини петуній в цілому. Це необхідно зробити, щоб зберегти красу та свіжість квітів петуній на тривалий час.

Нарешті, обрізання петуній – це ще один важливий аспект їхнього догляду. Іноді потрібно проріджування кущів петуній та видалення засохлого листя петуній та квітів петуній для підтримки здоров'я петуній та стимулювання зростання нових квітів петуній.

Коротко перераховуємо всі основні заходи догляду за петуніями:

- Багато сонячного світла та свіжого повітря.
- регулярний полив петуній.
- Годування петуній добривом із фосфором.
- Підтримка квітів куща петуній, видаляючи ті, що вже відцвіли.
- Регулярне обрізання петуній для підтримки здоров'я та стимулювання нового цвітіння петуній.

Читайте також:

Ось чому ваші туї жовтіють і не хочуть рости: названо головні помилки

Досить і на варення, і на частування знайомих: використовуйте цей засіб і ви здивуєтеся врожаю малини

Ваші троянди повністю зав'януть: як у жодному разі не можна поливати "королеву саду"