Російські окупаційні війська в ніч проти 6 червня підірвали дамбу Каховської ГЕС. Багато світових лідерів відразу назвали підрив Каховської ГЕС однією з наймасштабніших техногенних катастроф у Європі за останні кілька десятків років. При цьому російська пропаганда в типовій для себе манері відхрестилася від причетності до вибуху і, як завжди, звинуватила у всьому "київський режим". Не забув свого слова сказати і Президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Так, стало відомо, що Лукашенко звинуватив Україну в тому, що це Київ, мовляв, "висадив у повітря Каховську ГЕС", щоб "приховати наслідки невдалого триденного контрнаступу".

"Ви, напевно, здогадуєтеся, хто підірвав Каховську ГЕС. Кажуть, на злодії і шапка горить. Хто першим про це закричав? - сказав глава Білорусі. - Зрозуміло, що українській стороні треба було приховати три дні контрнаступу", де майже дві сотні. бронемашин було знищено і понад 2 тис. людей загинули. Тому - Каховка, Каховка, а про те (втрати при спробі контрнаступу. - Прим.) ніхто не каже. А це все видно".

"І ви бачите, яку акуратну, обережну позицію зайняли США, - продовжив Олександр Лукашенко. - Повинен віддати їм належне. Вони одразу сказали: "Ми поки що не можемо сказати, хто це зробив. Ми повинні розібратися". Подумайте, з чого це?"

Як повідомляють пропагандисти Белта , жодних доказів Олександр Лукашенко при цьому не навів.

Про те, звідки глава РБ знає про нібито "початок контрнаступу", він теж нічого не сказав.

При цьому Лукашенко зізнався, що його республіка є посібником агресора Росії у війні, що розв'язана проти України.

"Маємо прямо сказати, оскільки ми з Росією на одному боці: нас записали в співагресори. Маю сказати, що "співагресори" з третього дня конфлікту — а може, і з першого — запропонували мирний процес", - наголосив Олександр Лукашенко.

Читайте також:

Гучна відставка: Лукашенка зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно

Лукашенко знову зганьбився: цього разу його підвів борщ прямо на кордоні

Вже став нетранспортабельним: у Білорусі заговорили про останні дні Лукашенка