Якщо ви ставите собі за мету отримати з вашої грядки малини максимальний урожай малини без зайвих витрат, то вам необхідно знати кілька простих і перевірених способів.

Докладніше про способи, які допоможуть збільшити врожай малини, а також про спеціальний засіб для збільшення врожаю малини читайте у нашому матеріалі.

Правильний вибір місця для посадки малини може бути вирішальним фактором для отримання високих показників урожаю малини. Переважно вибирати сонячні ділянки, що знаходяться в тіні від сильних вітрів, це дасть можливість вашим кущам малини отримати необхідну кількість сонячного світла, корисного для розвитку малини.

Наступний важливий крок – догляд за ґрунтом біля малини. Для успішного зростання та розвитку малини їй необхідний поживний ґрунт. Для цього удобрюйте ґрунт біля малини систематично органічними та мінеральними добривами, які включають азот, фосфор та калій. Звертайте увагу на вологість ґрунту біля малини, вона має бути не пересушеною, але й не перезволоженою. Регулярно поливайте малину в потрібній кількості й з хорошою частотою, так щоб вода вбиралася повністю і не застоювалася, або покращіть вміст вологи в ґрунті біля малини за допомогою біогумусу.

Також варто звернути увагу на форму куща малини та на щорічну підтримку куща малини. Вибирайте міцні та здорові гілки малини, щорічно видаляйте вуса малини, плодоносні пагони малини, зачищайте висохлі гілки малини – це дозволить правильно навести лад і покращити циркуляцію повітря, забезпечуючи хороше освітлення всім гілкам малини та листям малини. На цьому етапі також не забувайте про захист малини від шкідників. Кліщі, листовійки та мурахи можуть завдати великої шкоди вашим рослинам малини, стежте за їх наявністю та використовуйте органічні препарати для захисту малини від шкідників, наприклад, олію чайного дерева та настоянку часнику.

Нарешті, ще один корисний спосіб, який допоможе підвищити врожай малини – періодичне посипання ґрунту біля малини з меленого компосту. Для цього потрібно приготувати розчин із меленого компосту та води, і полити їм вашу малину. Таке підживлення малини дозволить поліпшити поживні властивості ґрунту біля малини й допоможе малині нарощувати нові пагони малини та квіти малини.

Читайте також:

Ось чому картопля виростає дрібною: названо помилку, яку ви припускаєте кожен сезон

Ваші помідори не встигнуть дозріти і пропадуть: приберіть ці рослини з грядок по сусідству

Так троянди у вас ще не цвіли: що потрібно зробити у червні, щоб побачити справжню красу