В Україні за спалювання сухої трави, сміття, листя та іншої рослинності встановлено багатотисячні штрафи, які в окремих випадках можуть перевищувати 100 тисяч грн. Власне, низка власників городів та дачних ділянок почнуть серйозно штрафувати.

Докладніше про те, на які суми штрафуватимуть власників городів та дачних ділянок, інформує Обозреватель.

Власників городів та дачних ділянок почнуть серйозно штрафувати через те, що згоряння рослинних залишків на городах та дачних ділянках є серйозною екологічною проблемою, яка вражає повітря, ґрунт і воду не лише навколо городів та дачних ділянок, а й набагато далі за городи та дачні ділянки. .

Законодавчо спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено та карається штрафом розміром від 3060 до 6120 грн. При активному спалюванні рослинних залишків біля городів та дачних ділянок почнуть серйозно штрафувати власників тих самих городів та дачних ділянок, оскільки у повітря виділяється безліч небезпечних речовин, включаючи пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали та бензпірен, який може спричинити рак. Крім того, спалювання сухої трави, сміття, листя та іншої рослинності можуть призвести до займання в лісових зонах та забруднення навколишнього середовища.

Найбільші штрафи – від 90 до 150 тисяч грн – встановлюються за знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів та вздовж залізниці. Якщо при спалюванні сухої трави, сміття, листя та інших рослинних решток загинули люди, то він може бути покараний позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Штрафне покарання за спалювання сухої трави, сміття, листя та інших рослинних решток також передбачено для посадових осіб та може становити від 15 до 21 тисяч грн. Однак вартість штрафу за спалювання сухої трави, сміття, листя та інших рослинних решток може збільшитися у випадку, якщо пожежа переходить на великі території, включаючи поле, луки, пасовища або території природно-заповідного фонду.

Таким чином, порушення закону про заборону спалювання сухої трави, сміття, листя та інших рослинних залишків може стати причиною завдання серйозної шкоди навколишньому середовищу та людському здоров'ю, а також призвести до покарання у дуже великому розмірі.

Читайте також:

Податок на дачі та городи в селі: кого потішили і хто не платитиме

Під дачу чи під город: які земельні ділянки можуть отримати учасники бойових дій

Податок на городи: хтось може не платити гроші. Підписано важливий закон