Багато хто погодиться, що найбільш популярні в ландшафтному дизайні туї. Їх висаджують для створення живоплоту або просто для прикраси ділянок.

Ті, хто вже трохи орієнтується в ландшафтному дизайні знають, що після посадки туї, при дотриманні всіх умов, догляд буде мінімальним, і зводиться до поливу, підгодівлі, обрізки та підготовки до зими. Однак, без догляду туя дичає, втрачає декоративність і утворює безліч шишок.

Насамперед треба знати, що туя любить вологу. Поливати ту треба 1 раз на тиждень витрачаючи 15-20 л води, але як мінімум 10 л. У посушливий період поливати рослину потрібно двічі на тиждень.

Нестача вологи для рослини можна побачити відразу у вигляді пожовтіння верхівки.

До речі, при близькому заляганні ґрунтових вод полив потрібно скоротити до мінімуму, буде цілком достатньо природних опадів, тому що при намоканні кореневої системи відбувається загнивання і рослина заражається фузаріозом.

Обрізати ту треба двічі, починаючи з 3-го року життя після посадки, у червні та серпні.

Що ж до добрива, то починати потрібно навесні, для чого вносять 4-5 разів «Флоровіт» або інші комплексні добавки.

У цю ж пору в стволове коло додають калімагнезію (40 г на 1 кв. м) або сульфат магнію (20 г на 10 л води).

Потім вносять мульчу чи компост.

Наступні підживлення проводять протягом літа, не рідше ніж 2 рази на 30 днів. Як правило, добрива вносять під корінь або проводяться обприскування препаратами "Фертика Літо", "МікроМікс", "Бона Форте" та іншими.

Остання за сезон підгодівля вноситься восени. Важливо встигнути до настання заморозків та промерзання ґрунту.

У цей час хвойні потребують добавках на основі калімагнезії або суперфосфату, але можна і комплексне осіннє добриво для хвойних.

Таким чином можна допомогти вічно зеленим відновитися після холодів, красиво рости влітку та підготуватися до нової зимівлі.

Читайте також:

На дачі більше не буде комарів: які рослини потрібно висадити біля будинку

Вікна більше не «потітимуть»: які кімнатні рослини здатні позбутися конденсату

Ви можете загробити свої вазони: якою водою найкраще поливати кімнатні рослини

Приносять біди: які рослини не слід тримати у квартирі