Як весь світ ділиться на любителів блондинок/брюнеток, так є ті, хто любить золото і ті, хто визнає лише срібло. Ще б пак, срібло підкуповує невисокою ціною і практичністю. При цьому цей метал вимагає до себе належної уваги щодо догляду.

Так, всі знають, що при контакті з вологою та людським потом срібло чорніє. Все пояснюється простою хімією - срібло вступає в реакцію із сіркою і утворює сульфід срібла, який надає виробу темного відтінку.

Щоб підтримувати прикраси у хорошому стані, не обов'язково при кожному дрібному забрудненні бігти до ювелірної майстерні. Виправити ситуацію можна і вдома самостійно, маючи під рукою:

  • готові спеціалізовані засоби, що продаються у ювелірних магазинах;
  • домашні підручні засоби. Як допоміжні речовини використовуються мильний розчин, нашатир, крейда, спирт.
  • використовуючи механічне чищення при сильних забрудненнях. Зазвичай застосовуються середньої жорсткості абразиви, які одночасно полірують метал.

При цьому, як виявилось, допомогти очистити срібло може рис. І справді, ця крупа використовується не тільки для приготування улюблених страв, але і є помічником у будинку.

Так, якщо в невелику пласткову баночку з широкою шийкою засипати кілька ложок рису, додати 1 чайну ложку соди і кілька крапель миючого засобу, то срібло, що почорніло, за кілька хвилин стане як нове. Для цього потрібно лише опустити виріб у баночку, закрити кришкою та добре збовтнути.

До речі, не зайвим буде поставити невелику миску з рисом у приміщення, де срібло. Рис зможе увібрати вологу в повітрі і вироби зі срібла не будуть стрімко темніти.

Якщо ж ви зберігаєте срібло в окремих коробках або футлярах, невелику кількість рису можна насипати безпосередньо в них.

Читайте також:

7 речей, які не можна зберігати вдома: викидайте їх, щоб не викликати біди

Як за номером паспорта дізнатися про свою долю: названо магічні цифри. Перевірте свій документ

Зірка радянських фільмів передбачила майбутнє: Росії скоро не стане. Фанати Путіна відразу ж осатаніли