Українців попередили про необхідність оминати один продукт на прилавках.

Із Польщі в Україну завезли брокколі, оброблені хімічним препаратом хлорпірифосу.

Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби у Telegram .

"До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 5 червня 2023 року №2023.3251-fup2 щодо виявлення хлорпірифосу в заморожених суцвіттях броколі, що експортувалися з Польщі в Україну", - йдеться у повідомленні.

Небезпечний овоч отримало підприємство "Здоровий продукт", яке тепер має вилучити з обігу усі броколі, отримані від польського постачальника.

"Звертаємось до операторів ринку: при виявленні зазначеного вантажу в обороті просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби на Одещині", - закликали у відомстві.

Фахівці пояснили, що хлорпірифос застосовують як інсектицид (хімпрепарат, призначений для знищення комах) широкого спектра дії. Серед основних симптомів отруєння хлорпірифосом – біль у животі та втрата гостроти зору.

Зазначимо, що українці, які в магазинах та супермаркетах виявлять брокколі від зазначеного постачальника, можуть звертатися до Головного управління держспоживслужби. Весь товар мають вилучити.

Читайте також:

Можете залишитися без пенсії, якщо є борги з комуналки. Що потрібно знати

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція

Будьте готові: за борги по комуналці блокуватимуть ваші гроші у банках