Полуниця - це одна з найулюбленіших ягідних рослин у дачників. Гарні, соковиті ягоди полуниці користуються величезною популярністю та підходять для вживання як у свіжому вигляді, так і у вигляді варення. Культура полуниці є досить ранньою, і вже у червні плоди можуть бути зібрані.

Однак, можливі проблеми з отриманням гарного врожаю полуниці, якщо не вживати певних заходів. Досвідчені дачники знають кілька корисних хитрощів, які допоможуть отримати рясний та смачний урожай полуниці. Докладніше про прості хитрощі, які допоможуть виростити відмінний урожай полуниці, читайте в нашому матеріалі.

Перша хитрість – обробити ґрунт для полуниці від захворювань, використовуючи розчин мідного купоросу та фунгіцид, щоб уникнути сірої гнилі на полуниці.

Друга хитрість – підгодовувати рослини полуниці, використовуючи розчин сечовини та води. Рекомендується повторювати цю процедуру з обробки полуниці кілька разів за сезон.

Третя хитрість – мульчувати грядку, призначену для полуниць, використовуючи відповідний матеріал. Це допоможе не тільки позбутися бур'янів у полуниці, а й збереже вологу та корисні речовини полуниці.

Четверта хитрість – поливати рослини полуниці регулярно. Це допомагає збільшити врожай полуниці, а також зробити ягоди полуниці соковитішими і солодкими. Однак регулярний полив необхідно продовжувати і після збирання врожаю полуниці, щоб допомогти рослинам полуниці відновлюватись.

Спільно ці хитрощі допоможуть отримати чудовий урожай полуниці, який порадує всіх своїм смаком та якістю. Вирощування полуниці може стати справжнім задоволенням для дачників, якщо враховувати деякі прості поради та рекомендації щодо вирощування полуниці.

Читайте також:

Заберіть це з городу: що може зіпсувати ваш урожай картоплі та полуниці

Полуниця та помідори виростуть зіпсованими: приберіть цю річ подалі від грядок

Полуниця буде солодкою, урожай вас здивує: що потрібно зробити у квітні. Садівник розкрив секрет