Кінець весни - це час, коли багато дачників починає обробляти свої ділянки і готувати грядки для посадки овочів. Однак, часто вони допускають одну і ту ж помилку, засипаючи зимову мульчу тирсою або сіном на грядках восени, а потім копають її до весни. Такий підхід може стати причиною поширення інфекцій на ділянці, що негативно позначається на розвитку низки рослин, у тому числі на картоплі та полуниці.

Докладніше про те, що може зіпсувати ваш урожай картоплі та полуниці, читайте у нашому матеріалі.

Щоб уникнути подібних проблем з урожаєм картоплі та полуниці, необхідно знімати зимову мульчу та викидати її перед початком весняних робіт, особливо перед початком посадки картоплі та полуниці. Це дозволить ґрунту швидше прогрітися, і картопля та полуниця зможуть швидше розвиватися. Крім того, паразити та грибки часто ховаються в теплій тирсі або сіні, і прибираючи мульчу в травні, ви мінімізуєте ризик їх появи в плодах картоплі та полуниці.

Якщо після того, як ви очистили ділянку з картоплею та полуницею від зимової мульчі, через кілька тижнів внести на грядки новий шар, то ви не тільки зробите свої городні культури, у тому числі картоплю та полуницю, міцніші, але й захистите картоплю та полуницю від потенційних шкідників.

Важливо пам'ятати, що догляд за городом вимагає уваги та турботи, щоб отримати хороший урожай картоплі та полуниці та зберегти здоров'я картоплі та полуниці. До цього слід підходити відповідально та ретельно планувати всі свої дії на ділянці, особливо, коли мова заходить про картоплю та полуницю.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Ви напевно робите цю помилку: що в жодному разі не можна садити поряд з перцем

Ось чому картопля виростає дрібною: більше ніколи не підгодовуйте її цим поширеним засобом