Українці мають бути готовими до низки змін, адже незабаром набуває чинності новий закон про поштовий зв'язок, який також торкнеться клієнтів Укрпошти.

Докладніше про зміни у надсиланні посилок для клієнтів Укрпошти інформує гендиректор компанії Укрпошта Ігор Смілянський у Telegram.

Зазначено, що клієнти Укрпошти по всій країні можуть очікувати змін щодо низки послуг Укрпошти, починаючи з 1 червня.

Однією зі змін, запланованих Укрпоштою на літо 2023 року, є скасування використання «бандеролі», які потрібно обклеювати марками. Рішення керівництва Укрпошти прискорить процес надсилання та отримання посилок, а також знизить витрати на відправку Укрпоштою. Це також означає, що марки Укрпошти будуть дійсними до 1 липня, після цього можна буде зручно оформлювати посилки онлайн в особистому кабінеті або мобільному додатку. При цьому гендиректор Укрпошти Смілянський зазначив, що Укрпошта закликає громадян не відмовлятися від марок, а збирати їх для історії.

Крім цього, Укрпошта планує очистити відділення від печаток та сургуча. Ці артефакти Укрпошти ідеально підходять для експозицій музеїв, і саме туди вони будуть направлені керівництвом Укрпошти.

Приємною зміною є можливість замовити в Укрпошті марки та конверти онлайн та забрати їх у найближчому відділенні Укрпошти, як тільки вони будуть готові. Це зекономить час, зменшить кількість паперових документів та скоротить чергу у поштових відділеннях Укрпошти.

Нарешті, завдяки підписаній з Поштою США угоді PRIME, Укрпошта знизила тарифи на відправку посилок до США з повним трекінгом на 8%. Це приємна новина для тих клієнтів Укрпошти, хто надсилає посилки до США, оскільки зможе заощадити витрати.

Читайте також:

Про це мріяли мільйони: Укрпошта запроваджує нову послугу. Подробиці

"Зброя победы". Нові лімітовані марки від «Укрпошти» незабаром надійдуть у продаж. Як виглядатимуть

Українцям почали видавати 2 тисячі через Укрпошту: хто може отримати гроші