Літо стукає в наші двері в оточенні не тільки полуниці, помідорів, огірків та конвалії, а й в оточенні комарів. Коли на вулиці тепло, комарі стають однією з настирливих проблем для дачників та любителів проводити час на природі. Але, на щастя, є рослини, які можуть допомогти відлякати комарів та інших не менш набридливих комах, і зробити відпочинок приємнішим.

Докладніше про незвичайні хитрощі, які допоможуть позбавитися комарів на ділянці, читайте в нашому матеріалі.

Однією з рослин, здатних відлякати комарів, є цитронелла, або "лимонна трава". Її масло широко використовується в покупних засобах від комарів, але можна також виростити цю багаторічну рослину на своїй ділянці, і тоді комарі облітатимуть вашу ділянку максимально далеко. Насіння цитронелли найкраще посіяти у березні чи липні, а розсаду пересадити у ґрунт наприкінці травня чи на початку червня. Її ненав'язливий для людини запах зможе відлякати комарів якнайдалі від вашої ділянки чи навіть удома.

Ще одним відлякує комарів рослиною є перцева м'ята. Цю ароматну рослину можна використовувати для приготування чаю або міцної настойки, яка благотворно впливає на людину, а її потужний запах змусить комарів відлітати якомога далі. М'яту можна сіяти у квітні чи серпні, а розсаду та живці садити у травні. Також, цю м'яту можна вирощувати у квартирах на підвіконнях, і тоді жоден комар не залетить у ваше житло.

Якщо ви хочете не тільки позбутися комарів, але й прикрасити свою ділянку, варто звернути увагу на вирощування лаванди. Ця пахуча рослина не тільки відлякує комарів, а й прикрашає ділянку своїм ніжним фіолетовим забарвленням. Лаванду найзручніше вирощувати, у тому числі для відлякування комарів, з готових кущів, а час посадки – з травня до жовтня: якраз у період найвищої активності комарів.

Таким чином, садівникам та дачникам необов'язково використовувати хімічні засоби від комарів та інших комах. Існує безліч рослин, які можуть допомогти захистити ділянку від комарів, а також прикрасити ваш простір та створити гарний настрій.

Читайте також:

Лікар Комаровський розповів, як захиститись від комарів. Знали не всі

На дачі більше не буде комарів: які рослини потрібно висадити біля будинку

Для дачі та села: як зробити простий розчин, що відлякує комарів