В "Укренерго" розповіли українцям про споживання електрики та навантажень на електромережі у вечірні години. У компанії закликали людей економно користуватися електроенергією у години пікових навантажень.

Зокрема, за повідомленням "Укренерго" для стабільної роботи енергосистеми у вечірні години, а саме з 19.00 до 22.00, потрібно дбайливо та раціонально споживати електричну енергію.

"Перенесіть по можливості споживання електрики на ранок, день або ніч, зменшіть використання потужних електроприладів саме у вечірні години. Тоді диспетчерам "Укренерго" буде легше у ці години найбільше споживання тримати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії, запорукою стабільної роботи енергосистеми", - наголошується у повідомленні.

В "Укренерго" також дали кілька важливих порад щодо споживання електрики:

по можливості, переносіть використання потужних приладів з пікового вечірнього годин в нічні, коли споживання низьке;

намагайтеся не включати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);

не включайте кондиціонер у піковий вечірній час споживання. При використанні кондиціонера – ставити його на більш високу температуру, ніж ви звикли;

кип'ятіть стільки води, скільки вам потрібно у певний час. Якщо у вас є газова плита, краще кип'ятити воду на ній.

Дотримання цих принципів дозволить рівномірніше розподілити споживання електроенергії, згладити піки споживання, зокрема вечірній, і підтримати енергетиків, які готуються до наступної зими.

Читайте також:

Кремль зганьбився фейковим інтерв'ю Дмитра Комарова з Будановим. Ось що там показали

На таку доводилося їздити: як виглядала радянська маршрутка, зроблена з "Волги" та "Москвича"

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть