Цієї середи багато ЗМІ та соцмережі просто вибухнули від новини про те, що невідомі морські безпілотники атакували російський розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Зазначається, що атака на новий російський військовий корабель відбулася в Чорному морі, удари завдавали відразу три морські дрони.

Російська сторона у її стилі зазначила, що пошкоджень розвідувальний російський корабель не отримав. Хоча, як ми пам'ятаємо, таку саму інформацію росіяни "засували", коли їхній крейсер "Москва" вже йшов на дно.

Тим часом, за словами військового аналітика Олександра Коваленка, удар по новітньому російському розвідувальному кораблю "Іван Хурс" має велике значення.

За словами Коваленка, цей російський військовий корабель, зокрема, покликаний забезпечувати зв'язком та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби, стеження за компонентами американської системи ПРО та ЗРК, передає УНІАН .

"Найцікавіше те, що за 20 років існування проекту було побудовано всього два кораблі. Тобто, крім "Івана Хурса" у складі російського флоту є лише ще один корабель проекту 18280, що робить втрату даної одиниці в лінійці проекту дуже болючою для ВМФ РФ", - зазначив експерт.

"Саме тому з особливим нетерпінням чекаємо на офіційні підтвердження того, що сталося", - зазначив аналітик.

Читайте також:

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція

Кремль зганьбився фейковим інтерв'ю Дмитра Комарова з Будановим. Ось що там показали

Київстар підвищує вартість найпопулярнішого тарифу. Що тепер на вас чекає