Якщо ви хочете виростити хороший урожай томатів – вам доведеться освоїти кілька важливих правил.

Не допускайте загущеності – томати цього не люблять. Високорослі томати потрібно вирощувати на відстані 60 сантиметрів, а між кущами низькорослих томатів потрібно витримувати відстань 40 сантиметрів.

Не заливайте томати водою. Частота поливу та об'єм води, як правило, залежать від специфічних особливостей ґрунту, рівня сонячної радіації та стану рослини в цілому. Ще б пак, занадто частий полив томатів може призвести до погіршення повітряного режиму грунту і негативно позначитися на спільній діяльності кореневої системи. Тоді відбувається розтріскування плодів томатів та гнилизна.

Достатньо два рази на тиждень під корінь поливати помідори теплою водою, що відстоялася - температура води повинна досягати +20°С. При сильній спеці полив здійснюють щодня.

Що ж до догляду за помідорами в теплиці, то поливати томати в закритих приміщеннях рекомендується з ранку, один-два рази на тиждень, переважно в теплу погоду.

Не висаджуйте розсаду в непрогрітий ґрунт .

Температура вище +30°С і нижче +12°С сприяє припиненню цвітіння, опадіння зав'язі, висока температура робить стерильним пилок, а при низькій температурі він не дозріває.

При температурі до +5°С і від +43°С спостерігається швидке пошкодження рослин, та був їх швидка загибель.

Температура нижче - 0,5 ° С викликає загибель всієї рослини моментально.

Притіняйте кущики в спеку спабондом, інакше при температурі понад +32 градуси відбувається стерилізація пилку. У спеку також потрібно частіше провітрювати теплиці, навіть уночі.

Якщо ви вирощуєте помідори в теплиці, то потрібно стежити за вологістю , а інакше помідори можуть захворіти на грибкові захворювання. Вважається, що для нормального зростання та розвитку томатів, а також для захисту їх від різних захворювань вологість повітря має бути на рівні 50%, ґрунту – близько 90%.

Обов'язково вносите азот – це добриво допомагає помідорам нарощувати зелену масу, формувати кисті та плоди. І справді, у разі нестачі цього основного елемента живлення припиняється зростання верхівкових та бічних пагонів помідорів, а молоді листочки починають жовтіти.

Читайте також:

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів

Морква буде велика і солодка: які секрети приховують досвідчені садівники