Українські пенсіонери звикли отримувати свої пенсійні виплати у визначений день місяця, що фіксується для виплат у період із 4 по 25 число. Однак через продовження військового стану, багатьох українських пенсіонерів часто хвилює питання, чи буде отримана пенсія вчасно, чи держава зіткнеться з фінансовими, чи економічними проблемами, через що похитнеться вся система нарахування та виплат пенсій.

Слід зазначити, що держава гарантує пенсіонерам своєчасну та повну пенсійну виплату, передбачену законодавством України. Українські пенсіонери можуть отримувати пенсію як через відділення поштового зв'язку, так і через банківські установи, на розсуд самого пенсіонера на момент подання заяви про призначення пенсійних виплат.

При цьому український пенсіонер отримує зазначену дату для виплати, і це не залежить від способу, яким виплачують пенсію. Для тих українських пенсіонерів, хто воліє перейти до банку чи відділення Укрпошти, існує можливість подати відповідну заяву до будь-якого сервісного центру Фонду або через веб-портал.

Експерти в галузі пенсійного законодавства стверджують, що українські пенсіонери можуть не переживати з приводу будь-яких зрушень щодо термінів виплат, оскільки зміни до встановлених дат виплати пенсії на даний момент не розглядаються. Тому українські пенсіонери продовжать отримувати пенсійні виплати в заздалегідь вказаний день.

Крім того, варто зазначити, що наявність конкретної дати для пенсійних виплат дозволяє українським пенсіонерам планувати свої витрати, складати бюджет на місяць. Також українські пенсіонери можуть розподілити свої кошти, щоб мати велику фінансову впевненість.

Читайте також:

Додаткова тисяча: хтось отримає червневу пенсійну надбавку. Роз'яснення

Пенсія за віком: проста таблиця, за якою можна дізнатися, скільки вам платитимуть

Зачепить кожного пенсіонера: розпочнуться перевірки, можна залишитися без виплат. Кому загрожує