Домашні огірки – справжній делікатес для любителів смачної та корисної їжі. Вирощені огірки без використання пестицидів стануть справжньою знахідкою для всіх, хто піклується про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких. Але перш ніж скуштувати смачні домашні огірки, необхідно правильно підготувати ґрунт і вибрати оптимальний час для посіву огірків при використанні календаря посадки огірків.

Перед початком дачного сезону дачники зазвичай вивчають календар посадки тих чи інших овочів, зокрема огірків. Саме календар посадки огірків допомагає виростити великий та якісний урожай огірків. Докладніше про дати в календарі посадки огірків ви можете ознайомитись у нашому матеріалі.

Як правило, для успішної посадки огірків згідно з календарем посадки огірків у відкритий ґрунт бажано вибирати місяці, коли температура знаходиться в діапазоні від +14°C до +30°C. Оптимальним часом для посадки є згідно з календарем посадки огірків кінець квітня та травень, коли погода стабільно тепла та сприятлива для огірків.

Календар посадки огірків 2023:

Березень: 5, 20, 21, 24-26.

Квітень: 3, 4, 8, 9, 15, 17, 18, 26, 27.

Травень: 1, 2, 5-7, 12-15, 19, 20, 23, 24, 27, 28.

При посіві огірків у відкритий ґрунт слід вибирати відповідну ділянку та забезпечувати їй необхідну кількість сонця, а також захист від холодних вітрів. Грунт має бути родючим і легким, тому перед сівбою слід збагатити його добривами.

Варто зазначити, що посів огірків навіть при використанні календаря посіву огірків може бути успішним лише при правильній обробці насіння огірків та ґрунту. Для цього слід зробити борозенки на глибину два-чотири сантиметри на відстані 70 сантиметрів один від одного і заповнити їх вологим ґрунтом з відстанню 5-10 сантиметрів між насінням огірків. Після цього ділянку слід зволожити, а зі зростанням огірків забезпечити їм достатню підтримку за допомогою опор.

Таким чином, правильний посів огірків у відкритий ґрунт згідно з календарем посадки огірків дозволить отримати багатий урожай смачних та корисних огірків, які стануть улюбленими ласощами для всієї родини.

Читайте також:

Розповів сусід по дачі: тихенько кладу в лунку для огірків по яйця. Дружина не встигає консервувати врожай

Перші відра врожаю будуть вже у червні: спробуйте цей простий розчин для підживлення огірків

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд