У війні з Росією на боці України бере участь величезна кількість людей. І мова не про ЗСУ, Нацгвардію та добробати. Йдеться про партизанів – про звичайних людей, хто, перебуваючи у тилу у ворога, намагаються наблизити перемогу України.

Саме українські партизани сприяють тому, що на окупованих територіях часто трапляються загадкові інциденти – від "бавовни" до підривів авто. І черга дійшла до залізниці.

Так вранці 18 травня, у Криму стався вибух на залізничній ділянці Сімферополь-Севастополь поряд із районами Бахчисарай та Чистеньке. За попередніми даними, вибух стався на перегоні між станціями Червоногвардійська та Бахчисарай, що на території Сімферопольського району. Внаслідок пригоди зупинено рух поїздів, пошкоджено близько 50 метрів залізничних колій, зірвано з рейок п'ять вагонів. Докладніше про це інформує низка ЗМІ, зокрема Telegram-канали Бабель та Made in Ukraine.

Повідомляється, що склад, який постраждав через НП, перевозив зернові культури. Про постраждалих наразі не повідомляється. Представники "Міністерства транспорту Криму" заявили, що на час ремонтних робіт буде зупинено рух електропоїздів у цьому районі. "Глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов підтвердив інцидент і заявив, що ситуація перебуває під його особистим контролем.

Причини інциденту, що стався, залишаються під питанням. Проте, на території Криму раніше було кілька випадків вибухів на залізничних коліях, що вважалося проявом партизанської діяльності проти російської влади. І цілком можливо, що поїзд перевозив щось інше – те, що мало використовуватися проти українських захисників.

Читайте також:

Російські "Калібри" відмовляються летіти на Київ та падають в окупованому Криму

Таку захоче кожен: українцям показали військову вишиванку з піксельними візерунками

Такого ще не було: український пілот-штурмовик встановив рекорд із бойових вильотів. Фото героя