Багато дачників часто запитують: що робити з великою кількістю картопляної шкірки, яка накопичується після приготування їжі? Не поспішайте викидати її, тому що картопляна шкірка – це цінний матеріал для використання на дачі.

Докладніше про те, як можна використовувати картопляну шкірку на городі, читайте у нашому матеріалі.

Насамперед картопляна шкірка - це екологічно безпечний спосіб удобрення ґрунту, який підвищує врожайність культур.

Картопляна шкірка є природним та безкоштовним джерелом поживних речовин для рослин. Вона містить у собі чимало мінералів та мікроелементів, таких як калій, фосфор та нітроген, які є необхідними для здорового росту культур.

Одним із способів використання картопляної шкірки – це внесення її під чагарники ягідних культур. Для цього спочатку необхідно сушити шкірку на сонці або в духовці, а потім картопляну шкірку можна розтерти в порошок за допомогою кавомолки. Підклавши потім цей порошок із картопляної шкірки під кореневу зону чагарників, можна легко підвищити врожайність ягід цього сезону.

Картопляна шкірка також може бути хорошим джерелом поживних речовин для кімнатних рослин. Суху картопляну шкірку можна перемолоти в порошок і використовувати як підкладку для рослин.

Ще один спосіб використання картопляної шкірки – це особливе перекопування ґрунту навесні. Для цього землю на ділянці потрібно перекопати, і під час роботи підсипати картопляну шкірку. Картопляна шкірка чудово згущує ґрунт і додає корисні елементи живлення.

На закінчення, використання картопляної шкірки - це легкий і недорогий спосіб удобрення ґрунту на дачі. Картопляна шкірка містить безліч корисних елементів харчування та може підвищити врожайність культур на ділянці. Спробуйте застосувати картопляну шкірку і ви побачите результат вже цього сезону!

Читайте також:

Картопля виросте дрібною, урожай буде зіпсований: чим у жодному разі не можна удобрювати картоплю. Часта помилка

Урожаю позаздрять сусіди: секрети вирощування великої картоплі, про які багато хто не знав

Даремно ви їх викидали: 6 способів використання чайних пакетиків на городі