Кожній господині, садівникові та дачнику хочеться мати найкращий урожай овочів, фруктів та ягід. І іноді треба піти на хитрість, щоби отримати бажане.

Докладніше про те, як зробити так, розчин для підживлення огірків, який допоможе покращити врожай як кількісно, ​​так і якісно, ​​читайте у нашому матеріалі.

Для того, щоб мати гарний урожай огірків, необхідно не тільки правильно вибрати сорт огірків, але й звернути увагу на догляд огірків . Догляд за огірками – це запорука здоров'я огірків та його швидкого зростання, і в цьому процесі ефективність обробки насіння огірків також відіграє важливу роль.

Для цього можна використовувати спеціальні засоби, які містять сінну паличку або триходерму, або готовий розчин біофунгіциду. Розчин біофунгіциду містить спеціальні мікроорганізми, які запобігають багатьом хворобам рослин, викликаним грибками або бактеріями. Застосовуючи біофунгіцид, мікроорганізми швидко розмножуються та захищають поверхню насіння від можливих проникнень збудників різних захворювань.

Крім того, догляд за огірками вимагає використання антимікробних засобів, що мають стимулювати зростання рослин. У такому разі обробка насіння огірків буде більш ефективною, а сіянці огірків зростатимуть швидше.

Щоб замочити насіння огірків, потрібно використовувати препарати за інструкцією і замочувати насіння огірків на годину в отриманих розчинах. Після обробки матеріалу його можна відразу ж висаджувати або загорнути в мокру марлю і залишити в теплому місці для пророщування.

Отже, використання біофунгіцидів та антимікробних засобів для обробки насіння огірків допоможе не лише захистити рослини від різних захворювань, а й стимулювати їх зростання. Бережний догляд за саджанцями огірками також одна із головних моментів для формування якісного врожаю огірків.

Читайте також:

Будуть гіркими та несмачними: що ні в якому разі не можна садити поряд з огірками

Допоможе кропива: дачник розкрив хитрість, завдяки якій огірки виростають солодкими та хрусткими.

Урожай домашніх огірків вас здивує: хитрість із великою пляшкою