Сьогодні, 18 травня, Україна вшановує одну зі своїх головних національних святинь - вишиванку. День вишиванки є міжнародним святом, яке вшановують українці по всьому світу, а також друзі та союзники, хто всіляко підтримує нашу державу та нас. Свято є щорічним, і святкується у третій четвер травня.

Вишиванка – це зашифрований генетичний код кожного українця, який вважає себе частиною нації. Вишиванку шанували та оберігали у будь-який історичний відрізок, вишиванка була святинею у кожній родині поряд з іконами. І річ не лише в сорочці, де традиційно вишивається орнамент, берегли також рушники, якими, зокрема, накривали ікони.

В останні два роки українська вишиванка, її значення та культурна спадщина стала ще більш популяризованою серед як української, так і міжнародної спільноти. Для багатьох, хто пережив бомбардування чи окупацію, вишиванка стала оберегом – її ховали надійно від очей рашистів, а зараз гордо надягають, не маючи для цього навіть приводу. Адже вишиванка - не тільки елемент гардеробу, це набагато глибше і значуще.

Для українських військових, які захищають Україну від окупаційної армії Російської Федерації, вишиванки стали "бронежилетом" – і для тіла, і для душі.

На честь Дня вишиванки головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний опублікував у мережі Telegram фото з українською захисницею, яка була одягнена у шикарну піксельну вишиванку.

"Зараз піксель - наша вишиванка", - підписав фото Залужний.

Українські військові з 2014 року роблять все, щоби зберегти державність України. Вишиванка кожного з них вимазана кров'ю - своєю та своїх побратимів. І в останній рік, після 22 лютого 2022 року, вишиванка кожного українця має криваві плями війни – і ці плями стануть ще одним орнаментом на українській вишиванці.

Читайте також:

Такого ще не було: український пілот-штурмовик встановив рекорд із бойових вильотів. Фото героя

Сценарій "усунення золотою табакеркою": у розвідці розповіли, що чекає на Путіна

Українців попередили: готуємось до нових ракетних ударів по важливих об'єктах