Рідко можна зустріти квітникара, який ніколи не вирощував гладіолуси. Ще б пак, ці царствені багаторічні рослини з пишними великими суцвіттями – гідна прикраса будь-якої клумби. Але для пишного цвітіння їх потрібно регулярно годувати.

Так, у липні рослині потрібно фосфор, калій та кальцій, щоб суцвіття були пишними та великими.

Фосфор, калій, кальцій та азот – ось основні мікроелементи, необхідні для гарного росту та цвітіння гладіолусів. Азот стимулює зростання зеленої маси рослин. Фосфор стимулює зростання кореневої системи, а також бере участь у формуванні бутонів і фотосинтезі рослин.

Калій бере участь у розвитку рослин, плодів та впливає на те, як рослина розподіляє вологу. Кальцій покращує засвоюваність поживних речовин, захищає рослину від хвороб. Всі разом ці мікроелементи загалом впливають на зростання та розвиток рослин.

На початку зростання гладіолусів слід підгодувати рослини азотом. Якщо брати з натуральних добрив, то чудово підходить коров'як, курячий послід, а також зелене добриво, яке можна приготувати з кропиви та інших молодих трав.

Якщо ж говорити про спеціальні добрива, то як підживлення можна вибрати сечовину, аміачну селітру або амоній сульфат. Дані добрива містять азот, який легко засвоюється рослинами.

Читайте також:

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів

Морква буде велика і солодка: які секрети приховують досвідчені садівники