Багато, особливо недосвідчені садівники вважають, що абрикосу не потрібен якийсь спеціальний догляд: мовляв, посадив і забув, все одно зросте.

Якщо ви розраховуєте отримувати великі врожаї солодких і соковитих плодів, варто виявити увагу як мінімум по відношенню до місця посадки, а точніше, до культур, що ростуть по сусідству.

Так, абрикос не плодоноситиме (принаймні так, як би нам того хотілося), якщо буде рости поряд з горіхом. До списку небажаних сусідів для цього дерева потрапили також улюблені дачниками вишня і черешня. Та й менш поширений у наших землях персик теж є серед «нелюбимчиків» абрикоса.

А ось рослинами, з якими абрикос ставиться більш-менш нормально, є яблуня, груша, горобина, виноград та клен ясенелистний.

Також всым садоводам варто знати, що причиною того, що абрикоси ростуть дрібними, є відсутність правильного підживлення та поливу.

Чим підгодувати абрикос, щоб плоди були більшими

Вносити добрива варто вже з настанням весни. Спочатку, ще до того, як дерева зацвітуть, обприскайте їх корисним розчином із сечовини. Як приготувати: у 10 л води розведіть 50 г сечовини.

Також корисним добривом буде полив наступним розчином: 2 столові ложки гранульованого суперфосфату та 1 столову ложку безхлорного калію розчиніть у 10 літрах води та полийте дерево. Процедуру потрібно повторити через 2 тижні після першого поливу.

Крім цього, як хороше добрива підійде дерев’яний попіл. Приблизно 1 літр попелу рівномірно розподіліть у прикореневій зоні, а потім рясно полийте абрикос водою.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт свинини, тушкованої у пиві під хлібом

Трійця цього року: коли відзначатимемо це свято і що заборонено робити

Незабаром наздожене маму: донька Олі Полякової похвалилася фігурою у вбранні