На прилавках магазинів та на вуличних лотках уже повним ходом продається перша полуниця. Ціни на неї, звичайно, надхмарні. Але ж так хочеться спробувати першу полуницю, особливо якщо вона запашна.

Зазначимо, що полуниця, як правило, є безпечною та здоровою ягодою для вживання більшістю людей. Однак є кілька груп людей, яким може бути рекомендовано обмежити або уникати споживання полуниці з певних причин. Ось деякі з таких груп:

Алергія на полуницю

Деякі люди можуть мати алергію на полуницю або інші ягоди. Ознаки алергічної реакції можуть включати свербіж, почервоніння шкіри, набряклість або проблеми з диханням. Людям із відомою алергією на полуницю рекомендується уникати її вживання.

Проблеми з нирками або сечовим міхуром

Полуниця містить кілька оксалату, який може сприяти утворенню каменів у нирках у людей, схильних до таких проблем. У разі проблем із нирками або сечовим міхуром, рекомендується звернутися до лікаря для отримання індивідуальних рекомендацій.

Індивідуальні медичні стани

Деякі медичні стани, такі як кислотозалежна гастрит, рефлюкс-езофагіт або виразкова хвороба, можуть зробити вживання полуниці небажаним через її кислотність. Людям із подібними станами слід звернутися до лікаря для отримання рекомендацій, пов'язаних із їх конкретним здоров'ям.

У будь-якому випадку, якщо у вас є сумніви чи здорові проблеми, завжди рекомендується проконсультуватися з медичним фахівцем або дієтологом, щоб отримати індивідуальні рекомендації щодо ваших особливостей здоров'я.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт свинини, тушкованої у пиві під хлібом

Трійця цього року: коли відзначатимемо це свято і що заборонено робити

Незабаром наздожене маму: донька Олі Полякової похвалилася фігурою у вбранні